Wegblijftarief – Huisartsen Oranjehoek – Vroomshoop
Header afbeelding
Oranjeplein 15 7681 AZ Vroomshoop Tel:0546-200221 Spoed Toets 1

Wegblijftarief

Invoering wegblijftarief

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten niet op hun gemaakte afspraak komen of niet tijdig afzeggen. Hierdoor kan de betreffende huisarts of praktijkmedewerker in die tijd geen ander patiënt helpen.

We willen de wachttijden voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hier aan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Wij verzoeken u indien u de afspraak niet kunt nakomen uiterlijk 4 uur van te voren de afspraak telefonisch af te zeggen. Wij kunnen de kosten bij het niet tijdig afzeggen van een afspraak bij u in rekening brengen.

Hoogte wegblijftarief

Per 1 juni 2019 gaan wij naar landelijke richtlijnen het zogeheten wegblijftarief hanteren. Dit wegblijftarief betreft een schadevergoeding voor het wegblijven op de afspraak. Dit tarief wordt in rekening gebracht bij patiënten die niet op hun afspraak verschijnen zonder af te zeggen. Bij de eerste keer niet verschijnen zonder bericht zult u een waarschuwingsbrief ontvangen. De tweede keer krijgt u een rekening.

De tarieven die wij hiervoor hanteren zijn verschillend. Het bedrag voor een consult bedraagt 10 euro, het bedrag voor een dubbel consult of consult bij de praktijkverpleegkundige bedraagt 20 euro.

Let op: deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.