Openingstijden en bereikbaarheid – Huisartsen Oranjehoek – Vroomshoop
Header afbeelding
Huisartsen Oranjehoek
Oranjeplein 15 7681 AZ
Vroomshoop
Spoed Toets 1

Openingstijden en bereikbaarheid

Openingstijden Huisartsen Oranjehoek

Maandag, dinsdag en donderdag van 08.00-17.00 uur
Woensdag van 08.00-12.30 uur, woensdagmiddag alleen bereikbaar voor spoedgevallen.
Vrijdag van 08.00-15.30 uur

Spoed

Bij levensbedreigende situaties: Bel 112
Spoednummer Huisartsen Oranjehoek: 0546 200221 Toets 1

Afspraak maken

Voor het spreekuur van de huisarts, maar ook bij de assistentes en praktijkverpleegkundigen kunt u vooraf een afspraak maken. Om een afspraak te maken voor het spreekuur belt u met 0546-200221. Voor het maken van een afspraak bij uw huisarts voor dezelfde dag vragen wij u voor 10.00 te bellen.

Wanneer u contact opneemt met de praktijk krijgt u een keuzemenu te horen.

  • Toets 1 voor levensbedreigende situaties.
  • Toets 2 voor het aanvragen van herhaalrecepten op de receptenlijn.
  • Toets 3 voor de praktijk van dokter Verschuur en dokter Koene.
  • Toets 4 voor de praktijk van dokter Eefting en dokter Kreuwel.

De assistente zal bij het maken van de afspraak vragen naar de reden en ze zal aanvullende vragen stellen om het spoedeisende karakter te kunnen inschatten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Belt u ’s morgens voor 10.00 uur dan kunt u meestal nog dezelfde werkdag gezien worden door uw huisarts.

5-Minutenspreekuur

Voor kleine of acute klachten die bijvoorbeeld dezelfde dag beoordeeld moeten/ kunnen worden hebben wij een 5-minutenspreekuur. De assistente zal bij het maken van de afspraak vragen naar de reden van de afspraak en zo beoordelen of er een afspraak gemaakt kan worden voor dit spreekuur.

Werkwijze 5 minuten spreekuur: U wordt tijdens dit consult gezien door de huisarts én assistente. U wordt gezien door de huisarts die op die dag is ingepland voor het spreekuur, dit wisselt dus.

LET OP: De duur van dit consult is 5 minuten en voor maximaal 1 lichamelijke klacht.

Pauzes

Tussen 10.00 en 10.30 en tussen 12.30 en 13.00 is de praktijk alleen bereikbaar voor spoedgevallen.

Meer tijd

Een reguliere afspraak duurt 10 minuten. Komt u voor meerdere klachten dan vragen we u dit duidelijk aan te geven bij het maken van de afspraak. Zo kunnen we meer tijd voor u plannen of we geven u een 2e afspraak. Samen kunnen we zo de wachttijd verkorten.

Huisbezoek

Wanneer u om medische redenen niet naar de praktijk kunt komen, kunt u vóór 10.00 uur ’s morgens een huisbezoekaanvragen. Bij voorkeur ontvangen wij u op de praktijk omdat goed onderzoek en behandeling daar het beste mogelijk is.

Weekend, avonden, nachten en feestdagen

Telefoonnummer 088-5880588: Huisartsenpost Almelo.

Voor dringende zaken na 17.00 uur ’s avonds tot 8.00 uur ’s morgens, in het weekend en tijdens feestdagen kunt u contact opnemen met de huisartsenpost in Almelo. De huisartsenpost is gevestigd in ZGT Almelo als ‘Spoedpost‘. Volg op de verkeersborden ‘Spoedpost’ (voor navigatie/tomtom toets de straatnaam ‘Soeteman’ in).