NHG Praktijkaccreditatie – Huisartsen Oranjehoek – Vroomshoop
Header afbeelding
Huisartsen Oranjehoek
Oranjeplein 15 7681 AZ
Vroomshoop
Spoed Toets 1

Terug naar overzicht

NHG Praktijkaccreditatie

We zijn er trots op dat we het keurmerk ‘NHG geaccrediteerde huisartsenpraktijk’ weer behaald hebben!

Dit is een kwaliteitskeurmerk dat gegeven wordt aan praktijken die aantoonbaar werken aan het verlenen van de best mogelijke zorg en aan een kwalitatief goede praktijkvoering.

Een door de Nederlandse Praktijk Accreditatie (NPA) gekeurde praktijk voldoet aan landelijk vastgestelde normen en werkt gericht aan kwaliteitsverbetering. Om dit te kunnen vaststellen is de praktijk eerst helemaal doorgelicht. Daarna zijn onderzoeksgegevens op het gebied van organisatie en praktijkvoering, medisch handelen en de mening van patiënten vergeleken met ander praktijken. Op basis van deze onderzoeksgegevens zijn vervolgens verbeterplannen opgesteld. Een NPA-auditor komt jaarlijks om te controleren of verbeteringen zijn doorgevoerd en of er blijvend aan de voorwaarden wordt voldaan.

Het NHG-keurmerk geeft niet de garantie dat er nooit meer klachten zijn, hoewel de praktijk daar natuurlijk wel naar streeft. Uw mening blijft dus belangrijk! Een geaccrediteerde huisartsenpraktijk heeft graag zicht op klachten en ideeën van patiënten. Deze worden gebruikt om de praktijk te kunnen verbeteren. De medewerkers horen dus graag welke ideeën u heeft, al uw opmerkingen zijn welkom. Als het nu gaat om de manier van werken, de vakbekwaamheid of iets totaal anders. De doktersassistente neemt uw opmerkingen graag in ontvangst.

Publicatiedatum: 04-08-2021