Herhaalrecepten – Huisartsen Oranjehoek – Vroomshoop
Header afbeelding
Huisartsen Oranjehoek
Oranjeplein 15 7681 AZ
Vroomshoop
Spoed Toets 1

Terug naar overzicht

Herhaalrecepten

Geachte meneer, mevrouw,

U bent gewend dat u bij ons al uw herhaalrecepten kunt aanvragen en de medicijnen daarna bij de apotheek kunt ophalen. Hier zitten soms ook medicijnen bij die door een specialist zijn voorgeschreven.

Als u nog onder behandeling staat of nog controle afspraken heeft staan bij deze arts, moet u de herhaalrecepten aanvragen bij de specialist. Zelfs al u pas over een jaar een afspraak heeft, bent u nog steeds onder controle van de specialist.

Dit geldt ook voor herhaalrecepten die in de herhaalservice of Baxter zitten.

De huisarts kan deze herhaalrecepten niet voor u uitschrijven, omdat de specialist vaak niet aan ons doorgeeft of er wijzigingen zijn in de medicatie of dat deze gestopt zijn. Zo zijn wij niet goed op de hoogte van uw huidige medicatie en kan het zijn dat u niet de goede medicatie (hoeveelheid) voorgeschreven krijgt. Dit kan risico’s opleveren voor uw gezondheid. Dit risico kunnen en willen wij niet nemen.

Als de specialist de behandeling overdraagt aan de huisarts kunt u de herhaalrecepten weer bij ons aanvragen. De specialist moet de huisarts dan wel hebben laten weten dat hij de behandeling overdraagt en daarbij duidelijk noteren welke medicatie u gebruikt.

Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

Met vriendelijke groet,

Namens uw huisarts

Publicatiedatum: 04-08-2021